Technieken Permanente make-up


Micro-blading

Of op z’n Nederlands, mesjestechniek. De pigmentatie wordt handmatig aangebracht, dus zonder machine. Net als de machinale manier van pigmenteren is Microblading echt een ambacht. Met klein een steriel speciaal ontworpen kartelmesje worden de wenkbrauwen met een pigment ingekrast. Microbladed wenkbrauwen zijn heel natuurgetrouw, omdat de strokes heel subtiel kunnen worden gepigmenteerd. Nog dunner dan met de machine. Hierdoor is de houdbaarheid van deze pigmentatiebehandeling minder lang dan de andere technieken. Deze methode is eigenlijk het meest geschikt om bestaande wenkbrauwen wat op te vullen en minder geschikt voor dun behaarde wenkbrauwen of wanneer men geen wenkbrauwen heeft. Ook na deze behandeling ontstaan er kleine wondjes waar natuurlijk een goede nazorg voor nodig is. Na de eerste behandeling zullen er met een na zes weken één of twee perfectiebehandelingen nodig zijn voor optimaal resultaat.

 

Hairstroke techniek

Bij deze techniek wordt met een de PMU-machine rag fijne streepjes in de huid gekrast in de kleur en vorm van haartjes in de wenkbrauw. Eenmaal genezen moet je goed kijken of de haartjes echt zijn of niet. Bij alleen hairstroke-wenkbrauwen is de wenkbrauw licht doorschijnend doordat er tussen de strokes de huid nog te zien is. Na een eerste behandeling is na genezing vaak de scherpte van de strokes een stuk minder en is de bijbehorende perfectiebehandeling meestal nodig om de wenkbrauw echt mooi te maken. Om meer diepte in de wenkbrauw te krijgen kan dan met een andere kleur pigment gewerkt worden. Door bij de tweede behandelingen de strokes te intensiveren worden de hairstrokes duidelijker.

Maar je kan ook kiezen tussen de hairstroke weer nieuwe strokes te plaatsen waardoor de wenkbrauw het meest natuurlijk ingevuld wordt en lijkt op de 3D wenkbrauw.

 

Schaduw / Ombre- techniek

Deze methode werd vroeger gebruikt om de wenkbrauw in te kleuren. Meestal was de kleur donkerder dan de eigen wenkbrauw. Na die behandeling leek het alsof de wenkbrauwen met een potlood waren ingekleurd. Maar jammer genoeg werd de pigmentatie vaak te diep gezet waardoor de pigmentatie een tatoeage werd waarvan de kleur verkleurde naar een onnatuurlijke kleur. Helaas heeft deze verkeerde manier van zetten een tijd lang een slechte reputatie gegeven aan permanente make-up. Maar de tijden veranderen en gelukkig ook de pigmenten en technieken. Want wanneer deze techniek op de juiste wijze met de juiste pigmentkleur wordt aangebracht is het een prachtige methode om een bestaande wenkbrauw te perfectioneren. Bij deze methode wordt met een de PMU-machine het kleurpigment in de huid gepoetst. Zo ontstaat er een mooie schaduw onder de eigen wenkbrauw. Hiermee kan ook van licht naar donker gewerkt worden. Dit gebeurd bij de Ombre- en Magic Shading techniek. Omdat de gehele huid onder de wenkbrauw behandeld is kan na genezing te zien zijn.